Östnyländska företag bjuder Inveon på film

Terminavslutning och Okänd soldat den 22 december

Inveons julfest firas fredagen den 22 december på Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1. Hela skolan samlas kl. 8.15 i restaurang Vitriini där det serveras glögg och pepparkaka. Studerande uppträder med sång och musik.

Efter det inledande programmet får studerande och personal se filmen ”Okänd soldat” Finlands 100-årsjubileum till ära. Biobesöket stöds av följande företag:

Brione Oy, Helapala Oy, K. Hartwall Oy Ab, Kauskote Oy, Magnusson & Stoor Oy, PTH-Metalli Oy, Tikander Metall Oy, Weldmec Oy

Filmens speltid är cirka 3 timmar.

Öppet hus i december

Välkommen att bekanta dig med oss lördagen den 9 december i våra båda enheter.

Inveons dörrar står öppna för allmänheten lördagen den 9 december i institutets båda enheter. I Haiko på Edelfeltsstigen 1 får man gå runt kl. 9:15–13:00 och Lundagatan 8 står öppet kl. 10:15–14:00. Alla intresserade är välkomna att bekanta sig med institutets vardag! Du som funderar på att söka till Inveon har en ypperlig chans att titta in och kanske diskutera med lärarna.

På Edelfeltsstigen 1 serveras ärtsoppa till priset 5,00 euro. På Lundagatan 8 kan man bl.a. gratis låta fotografera en porträttbild som kan användas till exemepel i en cv eller på sociala medier. I andra våningen finns också ett café som sköts av artesanstuderandena.

Tilläggsinformation och förfrågningar:

Mikael Kulju
studiehandledare
020 7099 206
mikael.kulju (at) inveon.fi

Teater Taimine besöker Inveon

Pjäsen ”Var god” handlar om att skilja mellan gott och ont.

Onsdagen den 18 oktober får Inveons studerande ta del av Teater Taimines nyskrivna pjäs ”Var god”. Pjäsen handlar om att skilja mellan gott och ont, vilket inte alltid är svartvitt. Ämnen som behandlas är medmänsklighet, flyktingar, etik och moral. Vad är själviskhet?

Leo har äntligen lyckats fly sitt förflutna och fått ordning på sitt liv. Allt går i bitar när ett chansartat möte en novemberkväll återförenar honom med Freddie. De före detta vännerna tvingas avslöja sina hemligheter och erkänna det svek som skiljde dem åt. Att förlåta är inte lätt. Leo måste för första gången lära sig att ta någon annan i beaktande. Är storebror Sam som hjälper papperslösa flyktingar och försätter sig själv i fara en lämplig förebild? Hur skiljer man på själviskhet och osjälviskhet? Sanningen är sällan svartvit.

Text & Bild: Teater Taimine

Pjäsen visas i gymnastiksalen på Edelfeltsstigen 1 onsdag 18.10 kl. 13:30. Studerande på Lundagatan 8 får busstransport till och från Edelfeltsstigen 1.

Informations- och diskussionskväll för vårdnadshavare

Östra Nylands yrkesinstitut Inveon ordnar informationskvällar för vårdnadshavare för studerande i årskurs 17 och 16 i september månad. Inbjudan har skickats per post till vårdnadshavare för första årets studerande och per e-post till andra årets studerandes vårdnadshavare.

Första årets studerande (åk 17)

Torsdagen 7.9.2017, Edelfeltsstigen 1, Haiko

18.00 Information om studerandeboendet för dem vars ungdomar
bor i Haiko (plats: auditoriet).

18.30 Servering i matsalen. Därefter förflyttar vi oss till auditoriet där vi informerar om yrkesinstitutets verksamhetsmål, service och regler, om nätportalen Wilma, skolhälsovården med mera.

Efter informationen tar egenlärarna över och presenterar branschernas studieinnehåll och undervisningslokaler.

Anmälan senast fredag 1.9 per e-post till studerandes egenlärare.

Andra årets studerande (åk 16)

Onsdagen 13.9.2017, Edelfeltsstigen 1, Haiko

18.30–19.00 Servering i matsalen.

19.00–19.45 I auditoriet:

– Information om personliga studiestigar samt förväntningar och möjligheter efter grundexamen.

– Presentation av handledningen under inlärning i arbete och bedömningen av yrkesprov.

19.45 Möjlighet att diskutera med egenlärarna i årskurs 16.

Anmälan senast fredag 8.9 per e-post till studerandes egenlärare.

Tilläggsansökan hösten 2017

Ingen studieplats? Tilläggsansökan till Inveon fortsätter – ansök nu!

Inveon har lediga studieplatser på sex utbildningar som startar hösten 2017. Lediga platser finns vid utbildningarna till artesan, fordonsmekaniker, frisör, husbyggare, kock och verkstadsmekaniker. Till samtliga utbildningar finns några studentplatser.

Läs mer »