Teater Taimine besöker Inveon

Pjäsen ”Var god” handlar om att skilja mellan gott och ont.

Onsdagen den 18 oktober får Inveons studerande ta del av Teater Taimines nyskrivna pjäs ”Var god”. Pjäsen handlar om att skilja mellan gott och ont, vilket inte alltid är svartvitt. Ämnen som behandlas är medmänsklighet, flyktingar, etik och moral. Vad är själviskhet?

Leo har äntligen lyckats fly sitt förflutna och fått ordning på sitt liv. Allt går i bitar när ett chansartat möte en novemberkväll återförenar honom med Freddie. De före detta vännerna tvingas avslöja sina hemligheter och erkänna det svek som skiljde dem åt. Att förlåta är inte lätt. Leo måste för första gången lära sig att ta någon annan i beaktande. Är storebror Sam som hjälper papperslösa flyktingar och försätter sig själv i fara en lämplig förebild? Hur skiljer man på själviskhet och osjälviskhet? Sanningen är sällan svartvit.

Text & Bild: Teater Taimine

Pjäsen visas i gymnastiksalen på Edelfeltsstigen 1 onsdag 18.10 kl. 13:30. Studerande på Lundagatan 8 får busstransport till och från Edelfeltsstigen 1.